Verleden, heden en toekomst

Steeds meer klanten weten De Verbinding te vinden.

De eerste 15 jaar

Initiatiefnemers Toine van Bijsterveldt en Paulus en Co Frumau zijn ouders van dove zoons. Door hun contacten in de dovenwereld zagen zij dat veel dove mensen werkloos waren. Toine was, met zijn managementervaring, dan ook op zoek naar mogelijkheden om zinvol werk te organiseren, toen hij in 2006 de eigenaars van Schipper Kozijnen ontmoette, die vertelden dat zij hun kozijnenfabriek in Opmeer wilden uitbreiden. Toen viel bij Toine het kwartje: hij vroeg Schipper Kozijnen of hij met een dovenbedrijf toeleverancier van Schipper Kozijnen kon worden. Schipper Kozijnen stemde daarmee in, en zegde werk en technische steun toe.

In januari 2007 richtten de aandeelhouders De Verbinding op. Zij maakten een business plan; kregen financiering van de Triodos Bank, START Foundation, de NOM en de stichting Vrienden van Effatha; huurden een productiehal; kochten machines, recruteerden 10 medewerkers en lieten die opleiden door Schipper Kozijnen en Rollecate. Op 1 juni 2007 startte De Verbinding de productie. Het NOS Journaal schonk er die avond aandacht aan.

In 2008 groeide het aantal medewerkers naar 17. En sloeg de economische crisis toe. Schipper Kozijnen had het moeilijk en kon het toegezegde volume werk niet leveren. De Verbinding kromp naar 10 medewerkers. 

In 2012 kwam Ruiter Dakkapellen in het samenwerkingsverband van Schipper Kozijnen en De Verbinding. De Verbinding ging dakkapellen maken voor Ruiter Dakkapellen.

In 2017 nam De Verbinding de Ambachtelijke Timmerfabriek Groningen, ATG, over. Daardoor is De Verbinding een hoogwaardige leverancier van houten ramen, kozijnen, deuren en balustrades geworden, voor nieuwbouw, renovatie en restauratie.

Heden

In 2022 heeft De Verbinding 39 medewerkers in vier afdelingen: houten kozijnen, prefab dakkapellen, houtskeletbouw, en aluminium schuifpuien.

De Verbinding is een erkend leerbedrijf: MBO 2 voor aluminium, MBO 4 voor hout.

Toekomst

In de Randstad heeft De Verbinding een nieuwe vestiging in voorbereiding. Ook in Rotterdam en Amsterdam zijn dove mensen die aan het werk willen.