Bijzonder project heeft al 160 kansarmen aan werk geholpen

Het project De Kansrijke Leerweg heeft al honderdzestig mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt aan een vaste baan geholpen. Dat maakte de provincie Groningen woensdagochtend bekend.

“Toen we in 2018 gestart zijn met dit project hadden we als doel om in drie jaar tijd honderd mensen aan het werk te helpen”, vertelt gedeputeerde Patrick Brouns (CDA). “Op dit moment zitten we halverwege het project en kunnen we stellen dat we al honderdzestig mensen geholpen hebben. Daar ben ik erg blij mee.”

In eerste instantie begon de Kansrijke Leerweg met vijf bedrijven. Onder hen De Verbinding aan de Osloweg in de stad. “Wij werken vrijwel uitsluitend met dove mensen”, zegt directeur Toine van Bijsterveldt. “Voor dat dit project begon boden we mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt al een plek aan, maar dat is nu dankzij dit project geïntensiveerd. We hebben nu bijvoorbeeld een wekelijks een docent van het Alfa- en Noorderpoortcollege die hier les komt geven.” Van Bijsterveldt noemt het project belangrijk. “Iedereen heeft recht op werk en ik vind ook dat de maatschappij er recht op heeft dat iedereen mee kan doen en geaccepteerd wordt.”