Meterkasten eerst

Verandering in de bouwsector pakt goed uit voor De Verbinding BV. De Drentse nutsbedrijven hebben onlangs de nieuwe meterkast goedgekeurd. Deze mogen nu aan het begin van de bouw worden neergezet en aangesloten.
Aannemer Van Wijnen is met het nieuwbouw project Woonpark Diepstroeten in Assen gestart.De Drentse nutsbedrijven hebben onlangs de nieuwe meterkast goedgekeurd. Deze mogen nu aan het begin van de bouw worden neergezet en aangesloten. Hierdoor versnelt en vergemakkelijkt het bouwproces: de tijdelijke voorziening hoeft niet meer aangesloten en afgebroken te worden, en het huis kan verwarmd worden zodra de wanden van het huis gesloten zijn.

Vroeger mochten meterkasten pas geplaatst en aangesloten worden wanneer het huis bijna klaar was. De nutsbedrijven (gas, water, elektriciteit) wilden immers geen risico lopen (vorst, bijvoorbeeld) voordat zij de nutsvoorzieningen aansloten. De aannemer moest dus tijdelijke voorzieningen voor elektriciteit en water treffen om het huis te kunnen bouwen. Dubbel werk, dus.